Architektura i nowoczesne budownictwo – Diamond House / Abis Arquitectura

Toni Elvar Architekci: Abis Arquitectura Lokalizacja: Sierra Dorada, Benidorm, Alicante, Hiszpania Architekci: Ángel Benigno González Avilés, M.
Isabel Pérez Millán Zespół projektowy: Emilio Cortés Saura Rok budowy: 2010 Zdjęcia: Toni Elvar, Vicente Martinez + 20 Obszar projektu: 324,9 m2 Inżynieria budowlana: Rafel Sanchís Zespół egzekucyjny: José Manuel Ballester Ruiz, José María Germán Cecilia Wykonawca: Construcciones Pagamu.
O SL Client: Design Houses Powierzchnia witryny: 1000 m2 Dom.
Diamond House ., przebudowany przez Abis Arquitectura, został zbudowany na jednym ze wzgórz, który dominuje nad miastem Benidorm i jest umieszczony na skalistej ziemi.
Jego tarasy i werandy są skierowane na południe, z widokiem na Morze Śródziemne i drapacze chmur w Benidorm.
Dom został znaleziony w stanie zaawansowanej degradacji, po wielu zmianach i nieplanowanych dodatkach w czasie, grożąc wymazaniem jego pierwotnego charakteru.
Oryginalny projekt, zaprojektowany przez architekta Luisa Jiméneza de Laiglesia w 1964 roku dla Pr-Mr.
Jean de la Croix cierpiał z powodu kolejnych modyfikacji, które ukrywały czystość jego struktury i konstrukcji podstawy.
Dom został wybudowany w latach 60-tych i tak, jakby był nieoszlifowanym diamentem, ukrywa pod warstwami bardzo szczególny układ konstrukcyjny, który staraliśmy się odzyskać i poprawić, pozbywając się niepotrzebnych wcześniej elementów architektonicznych.
.
Toni Elvar Diamentowy dom został przebudowany, aby pokazać swoją oryginalną geometrię i jego szczególną strukturę.
W tym celu usunięto wszystkie niepotrzebne elementy architektoniczne: poręcze, schody, kraty, kominy itd.
Powiększenie powierzchni domu oznaczało ponowne użycie każdej przestrzeni, używanej do przechowywania lub urządzeń elektrycznych, znajdujących się pod odkuwką sanitarną.
Miejsca te zostały ponownie wykorzystane i zostały przekształcone w główne piętro przy basenie i na poziomie tarasu.
.
Toni Elvar Tak więc całkowita powierzchnia domu wynosiła 324,90 kwadratowych metrów rozmieszczonych na trzech różnych piętrach.
Pierwszym z nich była podłoga z głównym wejściem do domu, położona pod gankiem.
zaprojektowany zgodnie z pojedynczą konstrukcją z betonu-.
Salon i kuchnia znajdowały się na drugim piętrze (parterze) z widokiem na basen, ogród i taras.
Cztery apartamenty ze wspaniałym widokiem na Morze Śródziemne zostały umieszczone na piętrze.
.
Toni Elvar Dostęp do domu od podstawy strony do głównego wejścia nie był łatwy.
Poprzez przywrócenie domu zbudowano większą rampę w celu ułatwienia dostępu do domu.
.
Toni Elvar
[więcej w: posadzka poliuretanowa cena, irsap, mpgn grudziadz ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: irsap mpgn grudziadz posadzka poliuretanowa cena

Przeczytaj też:
Wnętrze z dobrą dekoracją przyciąga

Wiele jest sytuacji, gdzie powstający lokal nie potrafi przyciągnąć ludzi mimo dobrej oferty i obsługi. Po czasie okazuje się, że wygląd w ogóle nie zachwyca gości, a co gorsza ich odpycha. Ważnym elementem jest wystrój. A dokładniej dekoracja. Taka sytuacja to nie wymysł wyobraźni.

Dodatki w pomieszczeniach

Nawet sobie nie zdajemy sobie z tego spray jak wiele mogą zdziałać dodatki w mieszkaniu. Dzięki nim można nie tylko nadać ożywienia pomieszczeniom, ale przede wszystkim postawić kropkę nad i. Zatem warto ściany zrobić w neutralnych kolorach, meble również i zaszaleć z dodatkami. W kuchni można powiesić kolorowe zasłony, na stole położyć kolorowe maty, żywe […]

Konstrukcja w Ashtabu miala rozpietosc 49,5 m

Konstrukcja w Ashtabu miała rozpiętość 49,5 m, szerokość 5,85 m i wysokość 6,0 m. Długość przedziałów kratownicy wynosiła 3,3 m. Żelazne stężenia łączyły pasy dolny i górny. Przez jedenaście lat most służył linii kolejowej, a jednak w końcu okazało się, że miał zbyt małą nośność. W śnieżną grudniową noc 1877 roku przejeżdżał przez most pociąg […]

DevURL
Partnerzy serwisu: